Rådgivarbrev

Jag vill ha en dialog med dig om Landskronas framtid och utveckling, problem och möjligheter. Därför ber jag dig om dina synpunkter! Ibland på stort och ibland på smått. Det händer mycket i Landskrona. Vi har vänt skolresultaten, antalet jobb i privata företag ökar och tillväxten och investeringarna är på en hög nivå. Men vi är fortfarande bara i början av vår resa. Mycket är gjort, men det finns mer att göra. Därför behövs dina idéer. Anmäl dig till mitt rådgivarbrev, så får du med ojämna mellanrum ge din syn på viktiga frågor för dig och vår stad. Tack på förhand!

Rådgivarbrev

Mobilfri skola – Alla lektioner ska vara mobilfria

Under en tid har mitt rådgivarbrev haft paus. Nu är det tillbaka. Jag sätter stort värde på dina svar och synpunkter.

På sistone har en diskussion startat om mobiltelefoner i skolan. Den här gången vill jag veta vad du tycker om detta. För mig är det uppenbart att den svenska skolan har problem med stök, oordning och oro. Detta gäller naturligtvis inte överallt och alla skolor, men är alltför vanligt för att vi ska kunna ignorera problemet. Min uppfattning är klar – undervisningen måste präglas av studiero, ordning och reda. För vem kan lära sig i en miljö med oordning och bråk? Om motsatsen får råda är i slutändan de elever som bäst behöver skolan som drabbats.

Att ständigt bli störd av klasskamrater som sms:ar, chattar, spelar eller har fokus på sociala medier är därför inte acceptabelt. Det försämrar möjligheten att nå kunskapsmålen och, som sagt, det är eleverna med sämst förutsättningar som förlorar mest på stöket i klassrummet. Jag menar därför att klassrummen ska vara fria från mobiltelefoner.

Mobiltelefoner är jättebra och fantastiska redskap för att göra livet och tillvaron enklare. Men i klassrummet tycker inte jag att de hör hemma.

Om detta vill jag gärna veta vad du tycker.

Tack för din medverkan, och allt gott!

Torkild Strandberg

  Ska klassrummen vara mobilfria?


  Kommentar

  Ordet fritt

  Anmäl dig till att bli min rådgivare

  Fler ska vara med och förändra Landskrona. Idéer och förslag vinner på att alla och inte bara några, får ett ord med i laget. Det handlar om allt från skolan och tryggheten till bidragsberoendet, jobb och företagsklimatet. Anmäl dig här så får du med jämna mellanrum ett rådgivarbrev med e-post.


   Alla fält markerade med * är obligatoriska